Code Composer

MetaFactory Winter Hackathon 2020 liveblog

[object Object]
Marnix van Bochove
28 januari 2020
Hackathon at MetaFactory

Maandag 24 februari 2020

Update 10:05 uur
Briefing: formatie van drie teams en verdeling van onderwerpen.

Briefing vlnr: tester Rob, Kim, Ralph, Marnix, Friso, Bruno, Marco, Bart. Ontwikkelaar David staat achter Ralph.

> Team 1: Polyglot Java
Bart, Bruno en Ralph gaan aan de slag om MetaFactory Code Instructions direct in java te schrijven.

> Team 2: MetaData Grouping
Kim, Marco en Marnix brengen de komende dagen ordening middels grouping and sorting in de (lange) lijst van metadata.

> Team 3: Containerize MetaFactory
Friso en David gaan alle documentatie, software, voorbeelden, IDE enz. opleveren middels een container.

Update 12:15 uur
Bart legt uit wat Team 1 de komende 2 dagen gaat doen: “We gaan door waar het Polyglot Java project de vorige Hackathon gebleven is. De huidige versie van de MetaFactory Codegenerator maakt gebruik van patterns in XML. Team 1 gaat die patronen omzetten van XML naar java. Uiteindelijk willen we dat de MetaFactory tool patterns in java kan omzetten in java code. Dan heeft de ontwikkelaar niet meer met XML te maken.” Vervolgens loopt Bart door de code en legt uit hoe het nu gaat en wat het team gaat bereiken: het uitschrijven van XML naar java.

“We hebben al XML die tot coding instructions wordt omgezet. Wat wij nu doen is java omzetten naar coding instructions. Waar we naartoe willen, is de coding instructions in het interne model van de MetaFactory Codegenerator wegschrijven als java. En dat is dus een soort vertaalmodule. Voorlopig proberen we voor alle werkbare onderdelen die we nu in XML hebben een variant te maken in java. We kijken waar we gebleven zijn en verdelen de rollen. Ik denk dat we voor dinsdagavond een heel eind komen.”

Team 1 vlnr: Bruno, Ralph, Bart

Update 13:45 uur
Kim over de doelen voor Team 2: “Wij werken aan een nieuw project over de werking van de MetaFactory Codegenerator: de entiteiten in een model voorzien we van metadata. Die metadata gebruiken we om bepaalde keuzes in patterns aan te sturen. Op dit moment is er nogal veel metadata en het is onze taak om te rubriceren. Het is nu een grote lijst. We programmeren zo dat het inlezen automatisch gaat. Het resultaat van het inlezen zou hetzelfde moeten opleveren als het nu al doet, maar dan met netjes gerubriceerde metadata.”

“Marnix is na de lunch gestart met unit testen om de effecten te bekijken en te controleren of het werk van Marco en mij doet wat het moet doen. Zoals het er naar uitziet lukt het deze hackathon. Het liefst zouden we ook kunnen voorzien dat we het weer terug kunnen schrijven. Aan het werk nu!

Team 2 vlnr: Marco, Kim en Marnix

Update 16:15 uur
Friso over Team 3: “David en ik zijn de MetaFactory Codegenerator in Docker aan het starten. Docker is een ‘container technology’. We maken een ‘eerste development set-up’ waarmee we de instaptijd terugbrengen van 1 à 2 dagen naar een uurtje. Eigenlijk is dit een ‘new business tool’ bedoeld voor de eerste kennismaking voor ontwikkelaars die met de tool willen spelen. Het zou kunnen dat ons dit in twee dagen lukt. We kennen Docker niet heel goed dus het is ook voor ons een leertraject.”

Team 3 vlnr: David en Friso

Update 18:15 uur
Zeg Tony, wordt het geen tijd om eten te bestellen?

“Goed idee jongens: Thai, pizza of Chinees?”
Indiaas! Vlnr met de klok mee de tafel rond: Tony, Kim, David, Ralph Marnix, Marco, Bruno, Friso, Bart.

Update 20:05 uur
Hoe gaat het met de teams? Met volle buikjes programmeren de heren voorlopig driftig door. Tot zover geen onverwachte hobbels of andere narigheden.

Marco, traditioneel met Hackathon-shirt – gaat over de muziek. Hint: het is geen klassiek…

Dinsdag 25 februari 2020

Update 10:15 uur
Briefing: de drie teams zijn op stoom. We missen Kim die met griep thuisblijft. Ralph sluit vanmiddag weer aan. Team 3 (Friso en David) kiest een iets ander pad om uit te komen op een platform-onafhankelijk oplossing voor een eerste kennismaking met de MetaFactory Codegenerator. Spannend!

Team 3 (Friso en David) aan de slag om de MetaFactory Codegenerator in een platform onafhankelijke omgeving aan te bieden voor First Users.

Afsluiting en resultaat

‘s Avonds na de pizza’s lopen we de resultaten van Team 1 en 2 door. Een beknopt eindverslag staat op deze webpagina.

Tester Rob, Marnix, Bart, Marnix, Ralph en Bruno evalueren de resultaten van de 3 teams.

. . .

MetaFactory Liveblogs

Herfst Hackathon 2019

Winter Hackathon 2020

Ook interessant

Code Composer
Hoe bouw je een eigen low code platform?
Code Composer
Hoe MetaFactory de systeemarchitect ondersteunt
Code Composer
Copy, paste, adjust, repeat
High Performance Code Lab aanvragen
Contact