Codegenerator

SDA = Software Development Automation

[object Object]
Tony Koeleman
19 juni 2019
Vacature senior Java FullStack Ontwikkelaar

Met SDA blijft de ontwikkelaar ‘in control’

Met SDA blijft de ontwikkelaar de baas over zijn eigen code en architectuur. Tegelijkertijd verlost SDA de ontwikkelaar van het ambachtelijk inkloppen van de code. In applicaties zitten patronen. Patronen maken de onderdelen van een applicatie vergelijkbaar en herkenbaar.

Functionele patronen zijn goed voor de eindgebruiker, die een harmonieus werkende applicatie te zien krijgt. Technische patronen zijn goed voor de kwaliteit van de software, de kennisoverdracht tussen ontwikkelaars en de aanpasbaarheid van de applicatie. De ontwikkelaar onderkent de patronen en legt deze vast in de SDA-tool. SDA gebruikt deze patronen om het repeterende werk van de ontwikkelaar te elimineren. Een SDA-tool ondersteunt de ontwikkelaar. Een SDA-tool is nadrukkelijk geen tool die de ontwikkelaar vervangt!

MetaFactory is een SDA-tool voor Java

De MetaFactory codegenerator is een SDA-tool voor Java. In MetaFactory wordt het datamodel verrijkt met metadata. Deze metadata zorgt ervoor dat de patronen, onderkent en gemaakt door de ontwikkelaar, van de juiste input worden voorzien om die Java code te genereren, die de ontwikkelaar ook met de hand had willen schrijven.

Vijf voordelen van SDA voor de Java-ontwikkelaar

  1. De ontwikkelaar blijft 100% in controle over de te produceren software
  2. Het vervelende repeterende werk wordt geëlimineerd
  3. Het beschrijven van patronen en definiëren van metadata is uitdagender dan het kloppen van code. Het is een abstractie-niveau hoger.
  4. Je productiviteit en kwaliteit neemt nog verder toe
  5. Briljante ingevingen en voortschrijdende inzichten blijven niet beperkt tot nieuwe code. Ook bestaande code pas je hier eenvoudig op aan.

Ook interessant

Codegenerator
MetaFactory Winter Hackathon 2020 liveblog
Codegenerator
Robotiseren van software development: waarom?
Codegenerator
Begin elke sprint met een nieuwe oplevering